Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Kısmetse Olur Luca kimdir? Kısmetse Olur Luca İnstagram hesabı! Emir Luca kaç yaşında, nereli?
4 Haftalık Gebelik Belirtileri; anne adaylarının hamile olduklarını yeni öğrendikleri bir döneme denk gelmektedir. Anne adayları; adet dönemlerinin gecikmesinden dolayı yaptırdıkları hamilelik testinin pozitif sonuçlanmasından dolayı artık hamile olduklarının farkına varmışlardır. Gebeliğin dördüncü haftası itibariyle dışarıdan herhangi bir belirti gözükmese de anne adaylarının vücudu, bebeğin sağlıklı gelişimi için kendisini hazırlama sürecine çoktan girmiştir. Dördüncü hafta; hamilelik için büyük önem taşımaktadır. Çünkü, döllenmenin başarılı bir şekilde gerçekleşmesine bağlı olarak bu dönemde blastosist, anne rahminin içerisine sıkıca yerleşmektedir. Buna ek olarak, bebeğin gelişim süreci adına en avantajlı dönem dördüncü hafta itibariyle başlamıştır. Dördüncü hafta itibariyle, vücudun kendisini bir sonraki adet dönemine hazırlaması gerekirken tam aksine vücut hamilelik hormonları salgılamaya başlar.
Üçüncü hafta itibariyle yumurtlamanın tamamlanmasından sonra bu süreci takip eden ardışık iki haftalık sürece luteal faz adı verilmektedir. Bu dönemde, vücutta meydana gelen değişimlerde baş rolü korpus luteum oynamaktadır. Korpus luteum sayesinde vücuttaki progesteron üretimi artar. Bu durum, embriyonun oluşması için vücudu ve rahmi ısıtmaktadır. Bu dönemde, endometrium adı verilen rahim duvarı kalınlaşır. Bunun sebebi, blastosist geldiğinde yakalamak amacıyla yumuşak bir yastık oluşmasını sağlamak için kan dolaşımının arttırılmasıdır. Buna ek olarak, bu dönemde, menstrual prosedürü durdurması adına üreme sistemi beyne bilgi göndermektedir. Beyin; hormonal sinyaller ve tetikleyiciler aracılığıyla fetüs için en avantajlı olan sinyali alır. Gebeliğin dördüncü haftasında, vücut için önemli olan gelişmelerden birisi de, hCG hormonunun salgılanmasıdır. Anne adaylarının vücududaki hCG hormonu seviyesi; hamileliğin ilk birkaç haftası boyunca sürekli olarak artar, her artışta iki katına çıkar. hCG hormonunun bir diğer önemi de; gebelik testi sırasında idrarda rastlandığı takdirde kişinin hamile olduğunu kesin hale getirmesidir.
Blastosistin anne rahminin içerisine rahatça yerleşmesi hamileliğin dördüncü haftasında görülen bir olaydır. Bu dönemde, anne rahmi birtakım değişikliklere uğrar, blastosistin alınması için rahim duvarı müsait hale gelir. Fakat, endometriyal epitel implementasyonun düzgün hazırlanmadığı durumlarda blastosistin anne rahmine yerleşme işlemi başarısız olur. Buna ek olarak, bu dönemde, birkaç hafta önce oluşturulan tek hücreli zigot; trofoblast, embryoblast ve sarı bir kese şeklinde iç hücre kitlelerini meydana getirir. İlerleyen dönemlerde, embryoblast, embriyo haline gelecektir. Amniyon kesesi ise rahim içerisinde oluşabilecek olumsuz durumlara karşı kendisini korur. Yumurta kesesi ise bu dönemde fetüs için besin sağlar. Buna ek olarak, bu dönemde kırmızı kan hücreleri üretilmeye başlanır.
Dördüncü haftada, anne adayları hala daha hamile olduğunun farkında olmayabilir. Bu durumda, endişe etmeye gerek yoktur. Ancak, hamilelik hormonu olarak bilinen hCG hormonunun vücutta üretilmeye başlanması anne adaylarının baş dönmesi ve mide bulantısı gibi sorunlar yaşamasına sebep olur. Üçüncü haftada olduğu gibi dördüncü haftada da göğüslerde hassasiyet ve karıncalanma hissi yaşanır. Dördüncü hafta itibariyle kendisini gösteren hormonal değişiklikler; anne adaylarının ruh halinin sürekli değişmesine ve ağlama krizleri yaşamalarına sebep olabilir. Buna ek olarak, bu dönemde anne adayları, koku alma konusunda daha hassaslaşırlar. Yine bu dönemde lekelenmeler meydana gelebilir. Bu lekelenmelerin bir diğer adı da, implantasyon kanamasıdır. Ancak, hamile kalmak isteyen kadınların bu kanamayı adet kanamasıyla karıştırmamaları gerekir. Dört haftalık gebelik sürecinde anne adayları nefes alma problemleri yaşayabilirler. Nefes darlığı; oldukça normal bir problemdir. Ayrıca, kadınlarda farklı sebeplerden dolayı hafif kanamalar yaşanabilir.
21 mart-20 nis
23 tem-23 ağus
23 kas-21 ara
21 nis-20 may
24 ağus-23 eyl
24 ekim-22 kas
24 eyl-23 eki
21 ocak-18 şub
22 ara-20 ocak
19 şub-20 mart
21 may-20 haz
21 haz-22 tem
Yorum Yaz